Search Tiles

 

My Favourites

Like what you see?

Add it to your Like List where you can save or print it for future reference.

Design & Inspirations

Through ingenuity and hard work, the team of White Horse Ceramic Industries Sdn Bhd  has achieved the company’s vision of becoming one of the best tile manufacturers.

Privacy Statement

You are here

Introduction

This Privacy Statement is formulated in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 which describes how your personal data is collected and used, your choices with respect to your personal data and the measures that we take to protect your personal data. The WHITE HORSE Group of Companies (“WHITE HORSE Group”) will only collect your personal data where it is necessary for us to do so and if it is relevant to our dealings with you.

Besides that, this Privacy Statement also refers to the disclosure of your credit information by the credit reporting agency to us in accordance with the Credit Reporting Agencies Act 2010.

Before submitting any of your personal data to us, please read the following Privacy Statement to understand how we use your personal data after it has been collected.

We may be required to revise and/or modify this Privacy Statement from time to time. The date of the most recent versions will appear on this page.

For the purposes of this Privacy Statement, please note that:

• “WHITE HORSE Group” refers to the holding company, its subsidiaries and all its branches and showrooms.

• “We/Our/Ours/Us” refers to WHITE HORSE Group.

 

Personal data

Personal data means any information in respect of commercial transactions which relates to you (applicable only if you are an individual), including your

• name

• identification card number

• age

• gender

• nationality and race

• residential address

• telephone number

• facsimile number

• email address

• occupation

• details of bank accounts

• any other personal information willingly provided by you to us

 

Purpose of personal data collected

The personal data that you provide to us will be used in any or all of the following purposes:-

• to establish your identity and background;

• to supply and deliver goods to you;

• to consider to grant you credit facilities or supplies;

• to complete transactions with you;

• to process any payments related to your requested services;

• to develop, enhance, market and provide products and services to meet your needs;

• to respond to your requests or complaints;

• to enforce our legal rights and/or obtaining legal advice wherever necessary;

• for the maintenance and upkeep of customer and prospective customers records;

• for any other purpose that is required or permitted by any law, regulations, guidelines and/or relevant regulatory authorities; and for such other purposes in relation to your contract with WHITE HORSE Group.

 

How do we collect your personal data?

Your personal data is collected from a variety of sources such as:

• through your relationship with us, for example, provided by you in application forms when applying to open a trading account, use our services or participate in our activities or membership program;

• through your verbal and written communications with us;

• through any documents, forms, papers or instruments tendered by you to us including business cards dropped at our premises or given to our employees, sales and marketing agents or dealers;

• from third parties connected with you, such as guarantors, co-partners, co-directors, coshareholders and dealers subject to your prior consent;

• from such other sources in respect of which you have given your consent to the disclosure of information relating to you and/or where otherwise not restricted.

 

Disclosure of your personal data

We do not sell or otherwise process your personal data which we collect from you, except as described in this Privacy Statement or otherwise disclosed to you at the time the personal data is collected.

We may need to share or provide your personal data to third parties who perform services on our behalf but we do not authorize them to use or disclose your personal data except as necessary to perform certain services or comply with the legal requirements. Third parties include but not limited to:-

• any credit reporting agencies;

• any guarantors in relation to the credit facility(ies) granted by us to you;

• any person intending to settle any outstanding sums due by you to us;

• any person notified by you as authorized to give instructions to us on your behalf;

• any person connected to the enforcement or preservation of our rights under your agreement(s) with us;

• our auditors, consultants, accountants, lawyers and financial and professional advisers, dealers and service providers; and

• any person or relevant authorities that is necessary for us to comply with any applicable law, regulation, legal process or governmental request. For example, disclosure is necessary to prevent crime, for purpose of criminal investigation and authorized by law or by order of court.



Retention of your personal data

We will retain your personal data in compliance with this Privacy Statement for the duration of your relationship with us or as long as necessary for the fulfillment of the purposes stated above.



How do we protect your personal data?

We maintain reasonable safeguards to protect your personal data against loss, misuse, modification or unauthorized access or disclosure, alteration or destruction. To safeguard against unauthorized access to your personal data, your personal data is accessible by our authorized personnel only.



Processing of your personal data

Your personal data is being processed when we collect, record, hold, store or carry out any operation on your personal data, disclose or destroy the same. Unless otherwise notified by you, you are deemed to have consented and authorized the processing of your personal data for the purposes stated in this Privacy Statement when you provide your personal data to WHITE HORSE Group, purchase our products or use our facilities or by virtue of your engagement with WHITE HORSE Group.

If you are under the age of 18 years, please bring this Privacy Statement to the attention of your parent or guardian. In the event that such personal data is provided to us, you hereby consent to the processing of the minor’s personal data and personally accept and agree to be bound by this Privacy Statement.

If you are a partnership or other unincorporated body of persons, the giving of this Privacy Statement to the partnership or other unincorporated body of persons shall be deemed as a notice given to all your partners or office-bearers.



What if you refuse to provide your personal data to us?

Please note that it is obligatory for you to provide the personal data to us for the purposes stated above. In the event that the required personal data is not provided by you to us or the personal data provided by you to us is insufficient, we may not be able to process your application/request and/or provide you with the relevant services.



Your rights concerning your Personal Data

If you have any query in relation to this Privacy Statement or you wish to access or correct your personal data or if you wish to withdraw your consent to us for the processing of your personal data for the purposes set out above, you may send your query or request in writing to us at: -

Mailing Address:

Admin Department

White Horse Marketing Sdn. Bhd.

PLO 464, Jalan Gangsa,

Pasir Gudang Industrial Estate,

81700 Pasir Gudang, Johor D.T.

Telephone No.:    07-2518555

Fax No.:               07-2522001

Email Address:     whhq_admin@whitehorse.com.my



Disclosure of your credit report

We may conduct searches through registered credit reporting agency on your credit information for credit worthiness verification purposes. Your credit information is important to us when we consider granting you credit facilities or supplies. For avoidance of doubt, “you” includes an individual, any corporation, society, trade union, co-operative society, partnership or any other body, organization, association or group of persons, whether corporate or incorporate.

Pursuant to the Credit Reporting Agencies Act 2010 (“the 2010 Act”), you shall give consent to the credit reporting agency to disclose your credit information by them to us. We subscribe to the services of RAM Credit Information Sdn. Bhd. (532271-T) (“RAMCI”) for the time being. You are advised to read the Notice given by RAMCI on processing of credit information under the 2010 Act which you may obtain from us or RAMCI or through their website at http://www.mycreditinfo.com.my/samples/termandcondition.php

By providing your personal data to WHITE HORSE Group, purchasing our products or using our facilities or by virtue of your engagement with WHITE HORSE Group, you acknowledge that you have read this Privacy Statement and the notice given by the credit reporting agency and that you have consented to the conducting of credit search on you and the disclosure of your credit information by the credit reporting agency to us unless your withdrawal of consent in writing is given. Your consent shall remain applicable and valid as long as you maintain an account, credit or transaction with us.



Miscellaneous

This Privacy Statement is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of conflict between the English and Bahasa Malaysia versions, the English version shall prevail.

Date of issuance: 01 August 2014

 


 

PERNYATAAN PRIVASI

Pengenalan

Pernyataan Privasi ini dirumuskan selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 di mana ia menerangkan bagaimana data peribadi anda dikumpul dan digunakan, pilihan anda mengenai data peribadi anda dan langkah-langkah yang diambil oleh kami untuk melindungi data peribadi anda. Kumpulan Syarikat WHITE HORSE (“Kumpulan WHITE HORSE”) hanya mengumpul data peribadi anda jika ia adalah diperlukan dan jika ia adalah berkaitan dengan urusan kami dengan anda.

Selain itu, Pernyataan Privasi ini juga merujuk kepada penzahiran maklumat kredit anda oleh agensi pelaporan kredit kepada kami menurut Akta Agensi Pelaporan Kredit 2010.

Sebelum anda memberikan apa-apa data peribadi anda kepada kami, sila baca Pernyataan Privasi ini untuk memahami penggunaan data peribadi anda oleh kami selepas ia dikumpulkan.

Kami mungkin diperlukan untuk menyemak dan/atau meminda Pernyataan Privasi ini dari semasa ke semasa. Tarikh versi yang terbaru akan muncul di laman web ini.

Bagi tujuan Pernyataan Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa:

• “Kumpulan WHITE HORSE” merujuk kepada syarikat induk, anak-anak syarikat dan semua cawangan dan bilik pamerannya.

• “Kami/Kita” merujuk kepada Kumpulan WHITE HORSE.



Data peribadi

Data peribadi bermaksud apa-apa maklumat yang digunakan di dalam transaksi komersial yang berkaitan dengan anda (terpakai jika anda adalah seorang individu), termasuk

• nama

• nombor kad pengenalan

• umur

• jantina

• kewarganegaraan dan bangsa

• alamat kediaman

• nombor telefon

• nombor faks

• alamat emel

• pekerjaan

• maklumat akaun bank

• apa-apa maklumat peribadi lain yang anda berikan secara sukarela kepada kami



Tujuan data peribadi dikumpul

Data peribadi yang anda berikan kepada kami akan digunakan untuk mana-mana atau semua tujuan yang berikut:-

• untuk mengesahkan identiti dan latar belakang anda;

• untuk membekalkan dan menyampaikan produk kepada anda;

• untuk mempertimbangkan pemberian kemudahan kredit atau bekalan kepada anda;

• untuk menyempurnakan transaksi dengan anda;

• untuk memproses apa-apa pembayaran yang berkaitan dengan perkhidmatan yang diminta oleh anda;

• untuk membangunkan, meningkatkan, memasarkan dan menyediakan produk dan perkhidmatan untuk memenuhi keperluan anda;

• untuk membalas pertanyaan atau aduan anda;

• untuk menguatkuasakan hak undang-undang kami dan/atau mendapatkan nasihat undang-undang di mana perlu;

• untuk penyenggaraan dan penjagaan rekod-rekod pelanggan dan bakal pelanggan;

• untuk apa-apa tujuan lain yang dikehendaki atau dibenarkan oleh mana-mana undang-undang, peraturan-peraturan, garis panduan dan/atau pihak berkuasa yang berkaitan; dan

• untuk apa-apa tujuan lain yang berhubungan dengan kontrak anda dengan Kumpulan WHITE HORSE.



Bagaimana kami mengumpul data peribadi anda?

Data peribadi anda adalah dikumpul melalui pelbagai sumber seperti yang berikut:

• melalui hubungan anda dengan kami, sebagai contoh, maklumat yang anda berikan semasa mengisi borang permohonan untuk membuka akaun perdagangan, semasa menggunakan perkhidmatan kami atau semasa menyertai aktiviti atau program keahlian kami;

• melalui komunikasi lisan dan bertulis antara kami;

• melalui mana-mana dokumen, borang, kertas atau suratcara yang anda kemukakan kepada kami termasuk kad perniagaan yang diletak di premis kami atau yang diberikan kepada pekerja, ejen jualan dan pemasaran atau pengedar kami;

• daripada pihak ketiga yang berkaitan dengan anda, seperti penjamin, rakan kongsi, pengarah bersama, pemegang saham bersama dan pengedar tertakluk kepada persetujuan terdahulu anda;

• dari sumber-sumber lain di mana anda telah memberikan kebenaran untuk penzahiran maklumat berkaitan dengan anda dan/atau sebaliknya yang tidak tersekat.



Penzahiran data peribadi anda

Kami tidak menjual atau sebaliknya memproses data peribadi anda kecuali berdasarkan apa yang dinyatakan dalam Pernyataan Privasi ini atau yang dimaklumkan kepada anda semasa maklumat peribadi anda dikumpulkan.

Kami mungkin dikehendaki berkongsi atau mendedahkan data peribadi anda kepada pihak ketiga yang melaksanakan perkhidmatan bagi pihak kami tetapi kami tidak menguasakan mereka untuk menggunakan atau mendedahkan data peribadi anda melainkan ia adalah perlu untuk menjalankan perkhidmatan tertentu atau untuk mematuhi keperluan undang-undang. Pihak ketiga termasuk tetapi tidak terhad kepada:-

• mana-mana agensi pelaporan kredit;

• mana-mana penjamin berkenaan dengan kemudahan kredit yang disediakan oleh kami kepada anda;

• sesiapa yang ingin menyelesai apa-apa wang terhutang oleh anda kepada kami;

• mana-mana pihak yang anda telah maklumkan kepada kami yang berkuasa untuk memberi arahan bagi pihak anda;

• mana-mana pihak yang berkaitan dengan penguatkuasaan atau pemeliharaan hak-hak kami di bawah perjanjian anda dengan kami;

• juruaudit, konsultan, peguam dan penasihat kewangan dan profesional, pengedar dan pembekal perkhidmatan kami; dan

• mana-mana pihak atau pihak berkuasa yang berkenaan di mana kami diperlukan untuk memenuhi mana-mana undang yang terpakai, peraturan, proses undang-undang atau permintaan kerajaan. Sebagai contoh, penzahiran adalah perlu untuk mencegah jenayah, untuk tujuan penyiasatan jenayah dan seperti yang dibenarkan oleh perintah mahkamah atau undang-undang.



Penyimpanan data peribadi anda

Kami akan menyimpan data peribadi anda selaras dengan Pernyataan Privasi ini sepanjang tempoh hubungan anda dengan kami atau selagi ia diperlukan untuk membolehkan kami memenuhi tujuan-tujuan yang dinyatakan di atas.



Bagaimana kami melindungi data peribadi anda?

Kami mengekalkan langkah-langkah perlindungan yang munasabah untuk melindungi data peribadi anda daripada apa-apa kehilangan, salah guna, ubah suaian, akses tanpa kebenaran, penzahiran, pengubahan atau pemusnahan. Untuk melindungi data peribadi daripada akses tanpa kebenaran, maklumat peribadi anda hanya boleh diakses oleh kakitangan tertentu yang dibenarkan oleh kami sahaja.



Pemprosesan data peribadi anda

Data peribadi anda adalah diproses semasa kami mengumpul, merekod, menyimpan atau menjalankan apa-apa operasi ke atas maklumat peribadi anda, menzahirkan atau memusnahkannya.Melainkan jika diberitahu oleh anda, dengan memberikan data peribadi anda kepada Kumpulan WHITE HORSE, membeli produk kami atau menggunakan kemudahan-kemudahan yang disediakan atau berdasarkan perhubungan anda dengan Kumpulan WHITE HORSE, anda dianggap telah bersetuju dan membenarkan pemprosesan data peribadi anda untuk tujuan yang dinyatakan dalam Pernyataan Privasi ini.

Jika anda adalah di bawah umur 18 tahun, sila bawa Pernyataan Privasi ini kepada perhatian ibu bapa atau penjaga anda. Sekiranya maklumat peribadi telah diberikan kepada kami, anda dengan ini bersetuju kepada pemprosesan data peribadi minor itu dan menerima dan bersetuju untuk diikat oleh Pernyataan Privasi ini secara mutlak.

Jika anda adalah perkongsian atau kumpulan orang lain yang tidak diperbadankan, pemberian Pernyataan Privasi ini kepada perkongsian atau kumpulan orang lain yang tidak diperbadankan itu hendaklah dianggap sebagai pemberian notis kepada semua rakan kongsi atau pemegang jawatan anda.



Apa yang terjadi jika anda enggan memberikan data peribadi anda kepada kami?

Sila ambil perhatian bahawa ia adalah wajib untuk memberikan data peribadi anda kepada kami bagi tujuan yang dinyatakan di atas. Sekiranya data peribadi yang diperlukan itu tidak diberikan kepada kami atau data peribadi yang diberikan kepada kami adalah tidak mencukupi, kami tidak dapat memproses permohonan / permintaan anda dan/atau tidak dapat menyediakan perkhidmatan yang berkaitan kepada anda.



Hak anda mengenai data peribadi anda

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan berkaitan dengan Pernyataan Privasi ini atau anda ingin mengakses atau membetulkan data peribadi anda atau anda ingin menarik balik kebenaran pemprosesan data peribadi anda bagi tujuan yang dinyatakan di atas, anda boleh menghantar pertanyaan anda atau permintaan secara bertulis kepada kami di: -

Alamat surat-menyurat : 

Admin Department

White Horse Marketing Sdn. Bhd.

PLO 464, Jalan Gangsa,

Pasir Gudang Industrial Estate,

81700 Pasir Gudang, Johor D.T.

Nombor Telefon :   07-2518555

Nombor Faks :   07-2522001

Emel :   whhq_admin@whitehorse.com.my



Penzahiran laporan kredit anda

Kami akan membuat carian melalui agensi pelaporan kredit yang berdaftar ke atas maklumat kredit anda bagi tujuan pengesahan keupayaan kredit. Maklumat kredit anda adalah penting kepada kami apabila kami mempertimbangkan pemberian kemudahan kredit atau bekalan produk kepada anda. Untuk mengelakkan keraguan, “anda” termasuk seseorang individu, mana-mana perbadanan, pertubuhan, kesatuan sekerja, koperasi, perkongsian atau mana-mana badan, organisasi, persatuan atau kumpulan orang lain, sama ada diperbadankan atau tidak diperbadankan.

Menurut Akta Agensi Pelaporan Kredit 2010 (“Akta 2010”), anda hendaklah memberi persetujuan kepada agensi pelaporan kredit untuk membolehkan mereka menzahirkan maklumat kredit anda kepada kami. Kami melanggan perkhidmatan RAM Credit Information Sdn. Bhd. (532271-T) ("RAMCI") pada masa kini. Anda dinasihatkan untuk membaca Notis yang diberikan oleh RAMCI mengenai pemprosesan maklumat kredit di bawah Akta 2010 di mana anda boleh mendapatkannya sama ada daripada kami atau RAMCI atau melalui laman web mereka di http://www.mycreditinfo.com.my/samples/termandcondition.php

Dengan memberikan data peribadi anda kepada Kumpulan WHITE HORSE, membeli produk kami atau menggunakan kemudahan-kemudahan yang disediakan atau berdasarkan perhubungan anda dengan Kumpulan WHITE HORSE, anda mengakui bahawa anda telah membaca Pernyataan Privasi ini dan notis yang diberikan oleh agensi pelaporan kredit dan bahawa anda telah memberikan persetujuan untuk carian kredit dan pendedahan maklumat kredit anda oleh agensi pelaporan kredit kepada kami melainkan jika anda memberikan penarikan balik persetujuan secara bertulis kepada kami. Persetujuan anda hendaklah terus terpakai dan dianggap sah selagi anda mengekalkan akaun atau kredit dan/atau menjalankan transaksi dengan kami.



Lain-lain

Pernyataan Privasi ini dikeluarkan dalam kedua-dua Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat konflik antara versi-versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia ini, versi Bahasa Inggeris akan terpakai.

Tarikh keluaran: 01 Ogos 2014.